Panasonicov robot koji pere kosu

ROBOTI SE OBIČNO DIZAJNIRAJU DA budu od koristi ljudima, ali ponekad moramo da se zapitamo da li nas čine lenjijim nego što jesmo.

Najnoviji japanski robot, koga je proizvela kompanija Panasonic, sigurno će izazvati slične nedoumice, budući da se radi o robotu koji je sposoban da pere kosu svog vlasnika.

Budućim vlasnicima Panasonicovog robota će biti dovoljno da se zavale u stolici, sa glavom iznad odgovarajuće posude, i u naredna tri minuta robot će im na kosu naneti šampon, istrljati je i isprati. Ako želite da vam ovaj neobični “frizer” nanese balzam i osuši kosu, za to će biti potrebno još dva minuta.

Zvuči uvrnuto, ali ovo nije prvi Panasonicov doprinos frizerskoj profesiji. Prošle godine kompanija je proizvela sličnog robota koji, za razliku od verzije predstavljene prošle nedelje, ima 16 prstiju (najnovija verzija ima 24 robotska “prsta”).

Kao i verzija robota predstavljena prošle godine, i najnovija verzija je namenjena za pomoć starijim i hendikepiranim osobama, tako što vodi računa o njihovoj kosi. Budući da ljudi žive sve duže i zahtevaju više pomoći u svojim starim danima, Panasonicovi roboti mogu biti od velike pomoći osobama koje brinu o starima, bilo da je to u njihovim kućama, bolnicama ili domovima.

Na priloženom videu može se videti kako svoj posao obavlja Panasonicov robot sa 16 prstiju.

Advertisements

Ostavite komentar

Objavljeno pod roboti

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s